Jak wymienić czujnik temperatury cieczy chłodzacej w 1,6 AEE

Zwiń
X

• Filtr
  • Czas
  • Pokaż
Wyczyść wszystko
new posts
  • krzysiek-es
    Classic
    • 2011
    • 5

Jak chcesz pobawić się w lekką poprawę prowadzenia i iść w stronę rally stylu, to poszedłbym w rozpórki, przód i tył, koszty niewielkie a budę usztywni trochę i mniej będzie pracować w zakrętach.
    Tu masz tanio z tego co widzę po nalepce Wiechersa:

A ten gość miał oryginały tylne z RSa:
  • taraxacus
    Classic
    • 2010
    • 12

Witam jak w temacie jak wymienić wyżej wymieniony czujnik i czy w skodzie 1,6 AEE nie mam więcej żadnego czujnika od temp. wody chodzi mi o to czy wszystkie informacje od komputera i na wskaźnik temp na desce idą z tego czujnika co włącza wentylator a znajduje się z przodu silnika idą do niego 4 kable? pozdrawiam

Komentarz

• matles
      Classic
      • 2010
      • 22

Czujnik to ten zaznaczony na zielono

Zdjecie

Wymiana jest prosta Musisz przygotowac sobie jakas szmatke bo troche plynu wyleci, oraz nowy czujnik z oringiem umoczony wczesniej w plynie.
      Sciagasz kostke (z tym moze byc troche zabawy)
      Podkladasz szmatke - przygotuj sie ze plyn siknie pod lekkim cisnieniem wiec szmatka rowniez na przeciwko wylotu czujnika.
      Wyciagasz zawleczke trzymajaca czujnik ( w tym momencie powinien jeszcze sie trzymac w gniezdzie)
      Wyciagasz czujnik i jak najszybciej wciskacz nowy
      Zakladasz zawleczke
      Wycierasz wszystko
      Zakladasz kostke

Ja mialem tylko jeden problem - ze starego czujnika w gniezdzie zostal oring wiec jak wlozylem nowy rowniez z oringiem nie chcial dojsc do konca. Musialem wyjac stary oring.

Po wszystkim dolewka plynu W zaleznosci jak sprawnie Ci to pojdzie - moze nawet obejsc sie bez.

Komentarz

• taraxacus
        Classic
        • 2010
        • 12

Dziekuję bardzo za pomoc teraz na pewno sobie poradzę

Komentarz

Pracuję...